Postizometrička relaksacija, 24. rujan 2022., Zagreb PDF Ispis E-mail
Autor Tonći Šitić   
Nedjelja, 25 Rujan 2022 19:24

PIR – radionica, 24. rujan 2022, Zagreb

Druženje  u Zagrebu (prostor HZFa u Prečkom) je ponovno krenulo.

Održana je 33. radionica PIRa ( ukupno 62. radionica). Tjiekom 18 godina koliko vodim radionice PIRa bilo je (zajedno sa ovom radionicom je bilo 500 polaznika. Jubilarna 500-ta polaznica je bila studentica 3. godine fizioterapije.

Usprkos dosadašnjem nivou obrazovanja (bilo je od studentice do magistrice) , radili su kao jedan, jedna/jedan drugome uskaču rade, komentiraju...milina za njih a i za mene kao voditelja. Vidjelo se da im fizioterapija nije samo struka nego i na neki način poslanje. Interesantno je bilo vidjeti rad polaznika jer na žalost, obrazovanje po školama za fizioterapiju nam baš i ne pruža ( po riječima ove i gotovo svih polaznika ostalih radionica) praktično iskustvo. Korona kao online isprika ( ne nastava uživo) im je dobro došla. Rezlika se doduše primjećivala kod određenih hvatova po kojima se vidjelo iskustvo.

Pošto je šarenilo tehnika na tržištu prevršilo svaku mjeru (kako kaže pjesma … šareni artikal, karton i plastika, ništa kvaliteta samo kvantiteta), kolegicama i kolegama je teško odabrati.

Ovo je osnova koja je poželjna;  kratak uvod i ostalo praktičan rad. Objašnjavanje na fotografiji. Nakon toga demonstracija tehnike i rad jedni na drugima. Jednostavno a opet zahtjevno!

Cilj je bio osjetiti i samo osjetiti jer sve ostalo piše u knjigama ili se nalazi na službenim video uracima, jer su neslužbene suhoparna priča sa osrednjim modelima prikazanim u dvje dimenzije, što neki pokušavaju nevješto kopirati iako  sami najbolje ne razumiju.

PIR nije instant, niti moderan i mlad, nego stara dobra škola koju mladi prihvaćaju.

Polaznici su bili izvrsni, znatiželjni, vrijedni ... jednostavno divni, zato smo i ostali do 16h30min.

Završni test su uspjesno riešili.

Evaluacijske liste izvaredne.

Hvala polaznicama i polaznicima jer da nije vašeg interesiranja ne bi bilo niti radionica.

Ručak odličan , Favola catering je bio na visini zadatka kao i uvijek do sada.

Za sve obavijesti o slijedećim radionicama, molim Vas da posjetite stranice HZF ili Komore HKF. Ukoliko želite da se u Vašem mjestu bilo gdje u Domovini održi radionica PIR-a, Gornjih, Donjih extremiteta ili Triggera, molim Vas da me kontaktirate.


c
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
Ažurirano Ponedjeljak, 26 Rujan 2022 10:21